english       română      
AER Asociatia editorilor din romania

„Contăm pe promisiunile dumneavoastră” - scrisoare deschisă adresată domnului Gigel-Sorinel Știrbu

Scrisoare deschisă adresată domnului Gigel-Sorinel Știrbu, președinte al Comisiei de Cultură, Arte și Mijloace de Informare în Masă a Camerei Deputaților

„Stimate domnule președinte,

Federația Editorilor din România vă mulțumește pentru atitudinea relativ echilibrată pe care ați avut-o în dezbaterile referitoare la proiectul de lege 583/2014, al Timbrului Cultural. Suntem convinși că bunele intenții ale dumneavoastră și ale altor membri ai Comisiei vor reuși să conducă la cea mai bună soluție posibilă pentru sectorul cultural pe care cu toții ne dorim să îl sprijinim.

Editorii cer eliminarea imediată a taxei pe cultură

Noua taxă pe cultură va afecta ireversibil industria cărții din România iar cel mai mare risc constă în distrugerea specificului cultural național. Editorii fac de peste 15 ani eforturi  financiare proprii uriașe de a susține cultura națională, în absența unor strategii guvernamentale de salvare a domeniului. În acest context, noua taxă pe cultură va avea urmări grave pe toate planurile, mai ales în ce privește educația și instrucția noilor generații - conform statisticilor oficiale, din ce în ce mai îndepărtate de fenomenul lecturii și implicit de pregătirea profesională. În consecință, numărul de cărți - și așa foarte mic - se va reduce drastic, iar autorii tineri și debutanții vor avea mai puține șanse să ajungă la public. Acestea sunt concluziile Adunării Generale a Asociației Editorilor din România (AG AER) pe tema noii legi a Timbrului Cultural, aflată în prezent în dezbaterea Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților.

Romania -­ prima din Europa in lupta… impotriva culturii

Federatia Editorilor din Romania (FER), Asociatia Producatorilor si Organizatorilor de Spectacole (APOSR), Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania (UPFR), reprezentand agenti economici ce activeaza in diverse domenii culturale ca producatori de carte, muzica, concerte si spectacole, atrag atentia asupra unui proiect de lege aflat in faza finala de aprobare, propunerea legislativa 583/2014. Prin acest proiect se urmareste instituirea unei adevarate „taxe pe cultura” in folosul unor asociatii de creatori, ce va duce la scumpirea produselor culturale si va fi resimtita si suportata de catre platitorul final, desigur cu impact negativ si asupra dezvoltarii economice si culturale a activitatilor din industria de carte, muzica, divertisment.

Deputații votează dacă se scumpesc cărțile

Federația Editorilor din România, cea mai importantă entitate patronală din mediul editorial românesc, atrage atenția asupra unui proiect de lege aflat în faza finală de aprobare și care presupune creșterea prețului tuturor cărților de beletristică în beneficiul exclusiv al Uniunii Scriitorilor din România (USR).

Publicul cu venituri medii și reduse și părinții cu copii școlarizați vor fi principalii afectați de această taxă care, potrivit estimărilor, va duce la creșterea în medie a prețului cărților cu 7%-10%. Un timbru de acest fel este singular în rândul statelor membre UE, potrivit informațiilor furnizate de Federația Europeană a Editorilor (FEP), dar și în rândul membrilor Asociației Internaționale a Editorilor (IPA).

Înscrieri la prima ediție Bookfest Iași
Asociația Editorilor din România are plăcerea să invite toți expozanții interesați la prima ediție a Salonului de Carte BOOKFEST Iași, care va avea loc în perioada 25 – 27 octombrie.

S-au deschis înscrierile la Bookfest Cluj-Napoca - ediția a II-a

Asociația Editorilor din România are plăcerea să invite toți expozanții interesați la cea de-a doua ediție a Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca, care va avea loc în perioada 03 – 06 octombrie 2013.

Expunere cărți în standul României la Leipziger Buchmesse

În perioada 14 – 17 martie se va desfășura Târgul Internațional de Carte de la Leipzig, eveniment în cadrul căruia Ministerul Culturii va organiza standul național al României.

Expunere cărți în standul României la London Book Fair 2013
În perioada 15 – 17 aprilie, Institutul Cultural Român organizeaza standul Romaniei la London Book Fair.

S-au deschis înscrierile pentru cea de-a doua ediție Bookfest Timișoara

Asociația Editorilor din România are plăcerea să anunțe că în perioada 14 - 17 martie 2013 va avea loc cea de-a II-a ediție a Salonului de carte Bookfest Timișoara.

Noua conducere a Asociației Editorilor din România
Adunarea Generală a Asociației Editorilor din România, care a avut loc luni, 04 februarie, a ales conducerea Asociației pentru următorii trei ani.

Next

 
 

 Bookfest
                                                               Copyright © 2011 by AER - Asociația Editorilor din România